Sztuka dekoracji potraw
Poznaj sztukę dekoracji potraw!
Pokażemy Ci czym zaskoczyć gości podczas przyjęcia. Mały nakład pracy, a efekt na który zwróca uwagę wszyscy. Ośrodek ZDZ w zambrowie zaprasza do udzialu w szkoleniu 'Sztuka dekoracji potraw". Poza prostymi sposobami, jak urozmaicić zwykłą potrawę dekoracją uczestnicy poznają sztukę rzeźbienia w warzywach i owocach - carving. By rzeźbić w warzywach i owocach nie trzeba posiadać szerokich zdolności manualnych, należy zapoznać się z odpowiednimi cięciami, które w praktycznym zastosowaniu umożliwią stworzyć niepowtarzalna dekorację oraz dalszy rozwój w tym kierunku. Sztuka carvingu podnosi atrakcyjnośc serwowanych potraw.
Program szkolenia:
- Charakterystyka warzyw i owoców stosowanych w dekoracjach
- Techniki wykonywania dekoracji
- Pojęcie carvingu - jako umiejętności artystycznego rzeźbienia warzyw i owoców
Czas trwanie szkolenia: 8 godz.
Planowany termin szkolenia: 17 sierpnia 2016 r., godz. 9.00 - 15.30
Miejesce szkolenie: OKZ w Zambrowie, Al. Wojska Polskiego 5, 18-300 Zambrów
Zapewniamy:
- zajecia teoretyczne i praktyczne,
- profesjonalną kadrę dydaktyczną,
- materiały do zajęć praktycznych,
- bufet kawowy.
Prosimy o wcześniejsze zgłoszenia.
Jesteś Pracodawcą, chcesz zgłosić na szkolenia min. 2 osoby, zapytaj o szczegóły oferty specjalnie dla Ciebie!
- tel./fax 86 271 42 11
- e-mail: zambrow@zdz.bialystok.pl
- osobiście w godzinach pracy Ośrodka